vakantie2012deel3_photo_3144273.jpg

Over mij

 

Het Personeelshuis is de site van Anne-Petra Hazeweyer, persoonlijk begeleider, en bedrijfadviseur voor personele zaken.

Ongeveer 15 jaar ben ik adviseur geweest voor bedrijven over hun personeel, zowel in dienstverband als via freelance.  Ik 'deed' HRM of P&O en hielp medewerkers hun taak goed uit te oefenen, leidinggevenden het beste uit hun medewerkers te halen, organisaties hun (personeels)processen te stroomlijnen en toch menswaardig te houden.

Persoonlijke benadering

In de tijd dat ik adviseur of leidinggevende was, kwam ik regelmatig tot de conclusie, dat er met mensen zoveel aan de hand kan zijn wat je niet ziet. Je ziet alleen dat ze minder presteren op het werk, of minder sociaal zijn, of vaak ziek. Ik ben mij gaan bezig houden met reintegratie van mensen die zijn uitgevallen door (s0ciale) omstandigheden of ziekte (welke ziekte dan ook), hun werk niet meer kunnen doen en begeleiding kunnen gebruiken om weer aan het werk te komen. Soms ging het erom mensen weer actief te laten deelnemen in de maatschappij, het huis uit, een sociale kring opbouwen. Als ervaren 'reintegrator' met als opdracht mensen aan het werk te helpen, kreeg ik behoefte mij meer met de mens zelf bezig te houden. Niet alleen maar gericht op werk maar ook gericht op het eigen 'welzijn'. Daarom heb ik de studie toegepaste psychologie gevolgd (bachelor). Dat helpt mij te doorgronden wat er met iemand aan de hand kan zijn die hulp vraagt en samen met hem of haar een weg te vinden om de vraag waar iemand mee zit, te beantwoorden. Dit kan in persoonlijke context, wanneer iemand zelf hulp of begeleiding zoekt voor de oplossing of het hanteren van zijn of haar probleem, maar ook in een zakelijke omgeving.